Flag

Pečivo s vaječným likérom

asi 20 porcií
Jednoduché
50
jemné vianočné pečivo
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka hladká
100 gcukor práškový
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 balíčkyVanilkový cukor Dr. Oetker
2 PLvaječný likér
200 gmaslo zmäknuté
2 ksžltok
Na náplň
1 balenieKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
150 mlmlieko studené
100 mlvaječný likér
125 gmaslo zmäknuté
3 PLcukor práškový
Na posypanie
trochucukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
valček na cesto
formička na vykrajovanie
papier na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto.

2

Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním pocukrujeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.