SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Perníková torta s marcipánovou polevou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

skvelá chuťová kombinácia

12 porcií

jednoduchá príprava 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Perníková torta s marcipánovou polevou

Na cesto:

250 g múka polohrubá
120 g cukor
1 PL Holandské kakao Dr. Oetker
polovica KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1 balíček Kypriaci prášok do perníka Dr. Oetker
2 PL maslo rozpustené
1 vajce
250 ml mlieko vlažné
3 PL slivkový lekvár
1 balíček Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1 KL Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Na náplň:

200 g slivkový lekvár

Na polevu:

1 balíček Poleva marcipánová v prášku Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame všetky suroviny a elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni alebo metličkou vymiešame do hladkého cesta.

2

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a cesto nalejeme do formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

3

Po upečení vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote vychladnúť.

4

Tortu prekrojíme a v reze natrieme lekvárom.

5

Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme rovnomerne na korpus, nožom uhladíme dohladka a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Perníková torta s marcipánovou polevou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 950kJ
227kcal
1009kJ
241kcal
Tuk 1.38g 1.47g
Uhľohydrát 49.84g 53.03g
Bielkoviny 3.68g 3.92g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.