Flag

Perníkové bábovôčky s marcipánovou polevou

15 porcií
Jednoduché
30
Zaujímavá príprava klasického Perníka Dr. Oetker, ktorá je vylepšená Polevou marcipánovou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Marcipánovú polevu Dr. Oetker môžeme nahradiť Punčovou polevou alebo Polevou čokoládovou Dr. Oetker.
Náš tip
Perníkové bábovôčky sa hodia na jarné raňajky alebo jarnú záhradnú oslavu. Je to zaujímavý variant obľúbeného perníka.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva marcipánová v prášku Dr. Oetker
2 - 3 PLvoda alebo mlieko
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
formička na minibábovičky
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do formičiek. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 - 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení vyklopíme cesto z formičiek a necháme vychladnúť.

3

Polevu marcipánovú pripravíme podľa návodu na obale. Polevou a zdobením ozdobíme vychladnuté bábovôčky a necháme v chlade stuhnúť.

Náš tip

  • Marcipánovú polevu Dr. Oetker môžeme nahradiť Punčovou polevou alebo Polevou čokoládovou Dr. Oetker.
  • Perníkové bábovôčky sa hodia na jarné raňajky alebo jarnú záhradnú oslavu. Je to zaujímavý variant obľúbeného perníka.