Flag

Pikantné bryndzové krekery

asi 30 ks
Jednoduché
40
Slané pikantné krekery na akúkoľvek príležitosť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka krupicová
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 KLsoľ
1 KLpaprika sladká červená
0,5 KLčili korenie
125 gbryndza
2 PLmlieko
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté
Na potretie a posypanie
1 ksvajce
rasca
čili korenie
Okrem toho potrebujeme
ostrôžka
plech na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, paprikou a čili. Pridáme bryndzu, mlieko, vajce a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 5 mm a pomocou ostrôžky nakrájame na štvorčeky s rozmermi 5 × 5 cm. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Krekery potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a čili. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Krekery necháme vychladnúť.