Flag

Pikantné jahodovo-ríbezľové čatní

asi 8 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Niekto to rád pálivé! Pikantnú pochúťku z jahôd a ríbezlí si môžete pripraviť aj Vy so Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Čatní je vhodné ku grilovanému mäsu alebo ku syrom typu Camembert.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gjahody očistené
400 gríbezle červené očistené
100 gcibuľa červená
2 zarovnané KLčili korenie
2 zarovnané KLškorica
2 zarovnané KLsoľ
200 mlvíno červené
50 mlocot balsamico
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu čatní vložíme do väčšieho hrnca na kúsky nakrájané jahody a bobule ríbezlí. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, korenie, škoricu, soľ, víno, ocot a želírovací cukor a všetko riadne premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme a otočíme hore dnom a približne 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Čatní je vhodné ku grilovanému mäsu alebo ku syrom typu Camembert.