Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej, vajcia a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme asi 30 minút odpočívať.
Na prípravu náplne cibuľu nakrájame na malé kocky a na rozpálenom oleji ju necháme zosklovatieť. Pridáme šampiňóny nakrájané na kocky a podusíme domäkka. Pridáme na kocky nakrájané mäso, dochutíme cesnakom a vegetou a ešte krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do studenej náplne nakoniec vmiešame na kocky nakrájaný syr.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a pomocou formičky povykrajujeme. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Do stredu každého kolieska nanesieme náplň, prehneme a pritlačíme, aby nám náplň nevytiekla. Pirôžky vysmážame vo väčšom množstve rozpáleného oleja, z každej strany asi 5 minút dozlatista. Po usmažení poukladáme pirôžky na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Súvisiace recepty
Pečenie slané
Pečenie slané
Pečenie slané
Pečenie slané
Pečenie slané
Pečenie slané
Pečenie slané
Príprava :70 Stredne náročnéasi 20 - 24 ks