Flag

Pivné chlebíky s dvomi náplňami

asi 24 ks
Jednoduché
40
nielen pre milovníkov piva
Zloženie
Príprava
Náš tip
Chlebíky je možné aj zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
50 gmaslo zmäknuté alebo margarín
330 mlpivo čierne
Na náplň
80 gšunka Serrano
50 gslivky sušené bez kôstok
200 gsyr ovčí alebo Feta
125 gsaláma Chorizo
200 gsyr Eidam alebo Brie
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
valček na cesto
papier na pečenie
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme maslo alebo margarín a pivo, z ktorého odeberieme 3 PL na potretie. Ručne vypracujeme dohladka, poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút na teplom mieste kysnúť.

2
Picture - Bier-Brote mit zwei Füllungen_Step 1_Dr. Oetker_Feindaten_quer_564093.jpg

Cesto rozdelíme na dve polovice a na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka dva štvorce s rozmermi 30 x 30 cm. Na jeden štvorec cesta rozložíme šunku, nakrájané slivky a ovčí syr tak, že necháme asi na 1 cm voľné okraje (obr. 1).

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3
Picture - Bier-Brote mit zwei Füllungen _Step 2_Dr. Oetker_Feindaten_quer_564094.jpg

Zrolujeme a položíme spojom na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý štvorec pripravíme podobne so salámou a syrom Eidam. Záviny necháme na plechu ešte asi 20 minút kysnúť. Povrch oboch závinov pomocou ostrého noža niekoľkokrát narežeme asi 3 cm hlboko a potrieme zvyšným pivom (obr. 2). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

4

Upečené chlebíčky vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Podávame teplé.

Náš tip

  • Chlebíky je možné aj zamraziť.