Flag

Pudingový múčnik

12 porcií
Jednoduché
30
na každý deň
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
200 gcukor
100 mlolej
100 mlvoda
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksbielok
200 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na puding
1 PLmlieko
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Čokoláda
Na ozdobenie
500 mlsmotana kyslá
orechy vlašské mleté
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Čokoláda
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame žĺtka s cukrom, olejom, vodou a vanilínovým cukrom. Potom pridáme múku, kypriaci prášok a sneh ušľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Puding uvaríme podľa návodu na obale (bez cukru) a ešte teplý nalejeme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 - 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení necháme múčnik vychladnúť.

4

Na múčnik rozotrieme kyslú smotanu, ktorú posypeme mletými orechami a škoricovým cukrom. Do servírovania uchovávame múčnik v chlade.