Flag

Punčové rezy

asi 24 porcií
Stredne náročné
60
obľúbené
Zloženie
Príprava
Náš tip
Punčové rezy chutia najlepšie vtedy, keď sa nechajú odležať do druhého dňa v chladničke.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
10 ksbielok
120 gcukor
10 ksžltok
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
270 gmúka hladká
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
250 gríbezľový džem alebo iný pikantný
Na sirup
150 mlvoda
120 gcukor
100 mlpunč
Na ozdobenie
1 baleniePoleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (20 x 30 cm) s vyšším okrajom
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Pridáme múku a sneh a opatrne ručne zľahka vymiešame dohladka. Viac ako polovicu cesta nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Zvyšok cesta rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Obe cestá nanesieme ku kratším stranám jedného vymasteného a múkou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrne rozotrieme smerom k stredu tak, aby sa obe cestá spojili, ale nezmiešali. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 7 minút

4

Korpus necháme vychladnúť.

5

Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme vodu s cukrom asi 15 minút. Zmes necháme vychladnúť a potom do nej pridáme punč a arómu.

6

Svetlý korpus prekrojíme na polovice. Farebné pláty potrieme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pásy – 2 žlté a 2 červené (1 pás má rozmery 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papierom na pečenie položíme 1 svetlý plát a potrieme slabou vrstvou džemu. Striedavo nanášame farebné pláty a prelejeme sirupom. Nakoniec nanesieme druhý svetlý plát. Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

7

Potom vyklopíme na podnos, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme.

8

Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou podľa návodu na obale. Nanesieme ju na povrch a uhladíme. Nakoniec prikrášlime tmavou polevou pripravenou podľa návodu na obale.

Náš tip

  • Punčové rezy chutia najlepšie vtedy, keď sa nechajú odležať do druhého dňa v chladničke.