Flag

Ríbezľové želé s rozmarínom 1

asi 3 poháre
Jednoduché
30
pikatné a voňavé
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pokiaľ nechceme ríbezle pasírovať a chceme ponechať kúsky ovocia vo vnútri a pripraviť si džem, postupujeme rovnakým spôsobom prípravy, len vynecháme bod 2.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gríbezle červené bez stopiek
500 mlvoda
1150 gcukor kryštálový
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
3 ksrozmarín (čerstvé vetvičky)
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Umyté ríbezle dáme do hrnca a povaríme s vodou po dobu 5 minút. Hrniec stiahneme z platne a necháme ho asi 10 minút prikrytý postáť. Ríbezle aj s vodou precedíme cez plátno do druhého hrnca.

2

Z odváženého cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom Klasik. Pridáme do šťavy spolu s rozmarínom a za občasného miešania privedieme do varu.

3

Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme 5 minút. Potom odstavíme z platne. Rozmarín môžeme vybrať von alebo ponechať pre efekt vo vnútri želé.

4

Odoberieme prípadnú penu a uvarené želé ihneď plníme do pripravených pohárov a uzavrieme viečkami. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom nahor.

Náš tip

  • Pokiaľ nechceme ríbezle pasírovať a chceme ponechať kúsky ovocia vo vnútri a pripraviť si džem, postupujeme rovnakým spôsobom prípravy, len vynecháme bod 2.