SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Ríbezľové želé s rozmarínom 1

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pikatné a voňavé

asi 3 poháre

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Ríbezľové želé s rozmarínom 1

Prísady:

500 g ríbezle červené bez stopiek
500 ml voda
1150 g cukor kryštálový
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
3 ks rozmarín (čerstvé vetvičky)

preparation

príprava

1

Umyté ríbezle dáme do hrnca a povaríme s vodou po dobu 5 minút. Hrniec stiahneme z platne a necháme ho asi 10 minút prikrytý postáť. Ríbezle aj s vodou precedíme cez plátno do druhého hrnca.

2

Z odváženého cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom Klasik. Pridáme do šťavy spolu s rozmarínom a za občasného miešania privedieme do varu.

3

Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme 5 minút. Potom odstavíme z platne. Rozmarín môžeme vybrať von alebo ponechať pre efekt vo vnútri želé.

4

Odoberieme prípadnú penu a uvarené želé ihneď plníme do pripravených pohárov a uzavrieme viečkami. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom nahor.

Nutričné hodnoty na recept Ríbezľové želé s rozmarínom 1

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 6808 kJ
1626 kcal
942 kJ
225 kcal
Tuk 0.48 g 0.07 g
Uhľohydrát 407.79 g 56.32 g
Bielkoviny 1.89 g 0.26 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.