Flag

Schwarzwaldské tortičky

asi 12 ks
Jednoduché
55
100% Prírodní kakao Dr.Oetker s jedinečnou prirodzenou plnou kakaovou chuťou a voňou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 papierových košíčkov
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 gmúka hladká
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
20 gPrírodné kakao Dr. Oetker
0,5 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
Na náplň
350 gkompót višňový (hmotnosť po odkvapkání)
180 mlšťava z kompótu
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 zarovnaná PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gčokoláda horká
Na ozdobenie
12 ksvišne čerstvé
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a sódou bikarbónou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Upečené korpusy asi po 5 minutách vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stálého miešania krátko povaríme. Pridáme višně, zamiešame a necháme vychladnúť.

4

Z kopusov odstánime papierové košíčky a 2x pozdľžne prekrojíme. Náplň nanesieme na spodné diely a priklopíme stredným dielom.

5

V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanieseme na stredné diely a priklopíme vrchným dielom. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.