Flag

Sladká jahodovo-papriková nátierka

6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Netradičnú nátierku z jahôd a paprík so zníženou energetickou hodnotou si môžete pripraviť aj Vy so Želírovacím cukrom so stéviou od Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme nátierku pikantnú, pridáme nadrobno nakrájanú polovicu červenej čili papričky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
350 gjahody (očistené, nakrájané)
350 gpaprika červená (očistená, nakrájaná)
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Jahody a papriky nakrájame na väčšie kúsky, dáme do veľkého hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme na pyré. Pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvarenej nátierky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

Náš tip

  • Ak chceme nátierku pikantnú, pridáme nadrobno nakrájanú polovicu červenej čili papričky.