Flag

Slané marhuľové koláče s kozím syrom

asi 8 ks
Jednoduché
120
hravé chute
Zloženie
Príprava
Náš tip
Miesto píniových orieškov môžeme použiť sekané mandle. Čerstvé marhule môžeme nahradiť kompótom, ale necháme ich dôkladne odkvapkať.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KLsoľ
175 mlvoda teplá
2 PLolej
Na náplň
200 gmarhule
150 gsmotana kyslá
0,5 KLsoľ
1 polovica KLkorenie čierne mleté
polovica KLrozmarín sušený
200 gsyr kozí krémový
Na ozdobenie
30 gorechy píniové
30 grukola
2 PLmed tekutý
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto v mise poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 50 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne marhule očistíme, odkôstkujeme a nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame kyslú smotanu so soľou, čiernym korením a rozmarínom.

3

Na ozdobenie píniové oriešky opražíme na panvici dozlatista a necháme vychladnúť. Rukolu umyjeme a nasekáme.

4

Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vytvarujeme valček a rozdelíme ho na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu cesta vyvaľkáme pomocou váľka placky (Ø 12 cm). Placky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Každú potrieme ochutenou kyslou smotanou. Na povrch rozdrobíme kozí syr a plátky marhúľ a necháme ešte asi 10 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Koláč necháme vychladnúť.

6

Povrch koláčov dozdobíme rukolou, píniovými orieškami a pokvapkáme medom.

Náš tip

  • Miesto píniových orieškov môžeme použiť sekané mandle. Čerstvé marhule môžeme nahradiť kompótom, ale necháme ich dôkladne odkvapkať.