Flag

Slávnostná hviezdičková strecha

asi 16 porcií
Stredne náročné
40
efektné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Múčnik pred podávaním ešte posypeme kakaom. V prípade potreby je možné múčnik aj zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
175 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
75 gmaslo zmäknuté alebo margarín
0,05 ksvajce
1 PLmlieko polotučné
Na náplň
1 balenieKrémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 mlmlieko polotučné studené
3 zarovnané PLcukor práškový
125 gmaslo zmäknuté
170 gdžem višňový
Na ozdobenie
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
0,5 baleniaVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
formička na vykrajovanie v tvare hviezdičky (rozné veľkosti)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme na vymastený plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Plát necháme vychladnúť.

3

Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale.

4

Z plátu stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekol. Plát nakrájame na 5 pásov s dĺžkou 30 cm, pričom každý pás musí byť rôzne široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Pásy plátu potrieme džemom. Polovicou náplne zlepíme pásy tak, aby vznikla strecha. Druhou polovicou náplne pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame pusinky. Múčnik odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

5

Na ozdobenie vyvaľkáme marcipán a pomocou formičiek povykrajujeme hviezdičky, ktorými strechu ozdobíme. Nakoniec celý múčnik posypeme dreňou zo struku.

Náš tip

  • Múčnik pred podávaním ešte posypeme kakaom. V prípade potreby je možné múčnik aj zamraziť.