SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Slávnostná mandľová torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

oriešková pochúťka

asi 16 porcií

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Slávnostná mandľová torta

Na cesto:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
6 ks žĺtok
80 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PL mandľový likér
6 ks bielok
80 g cukor práškový
200 g mandle mletých

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
100 g lieskovo-orieškový krém
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobenie:

130 g čokoláda mliečna (nadrobno nasekaná)
2 zarovnané PL mandle (plátky, opražené)

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na cesto rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a necháme mierne vychladnúť. Žĺtky, práškový cukor, vanilínový cukor a likér vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny a vmiešame vychladnutú polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a zľahka ručne vmiešame mandle. Sneh pridáme do vaječnej zmesi a ručne vymiešame hladkú hmotu.

2

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Korpus necháme vychladnuť a pozdĺžne rozrežeme.

4

Na náplň zmiešame smotanu s orieškovým krémom, smeta-fixom a vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom dohladka. Na ozdobu odložíme bokom 2 PL náplne. Na spodnú polovicu korpusu natrieme 2/3 náplne. Priložíme hornú polovicu korpusu a zvyšným krémom potrieme povrch a okraj torty.

5

Na polevu rozpustíme za stáleho miešania v kastróliku čokoládu s 2 PL náplne. Necháme vychladnúť. Polevu nalejeme na povrch torty a rozotrieme. Povrch a okraje torty posypeme plátkami mandlí. Pred podávaním uložíme tortu na 1 hodinu do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Slávnostná mandľová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1461kJ
349kcal
1624kJ
388kcal
Tuk 25.20g 28.00g
Uhľohydrát 16.47g 18.30g
Bielkoviny 5.34g 5.93g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.