Flag

Slivkový koláč s vanilkovým krémom

asi 12 porcií
Jednoduché
40
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Angie bakes
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko polotučné
50 gcukor
Na cesto
200 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmaslo zmäknuté
3 ksvajce
Na ozdobenie
6slivky väčšie čerstvé
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale len s 50g cukru a za občasného miešania necháme vychladnúť.

2

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Zmes nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Na cesto nanesieme vychladnutú náplň a uhladíme. Koláče ozdobíme slivkami nakrájanými na plátky. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.