Flag

Slivkový koláč s vanilkovým pudingom

asi 12 porcií
Jednoduché
80
Chutný slivkový koláč s vanilkovým krémom zo Zlatého klasu Originál Dr. Oetker pripravila foodblogerka Special Edition Life.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmaslo zmäknuté
3 ksvajce
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
50 gcukor
10slivky väčšie
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo a vajcia a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme.

2

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naukladáme nakrájané slivky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Koláč necháme vychladnúť.