Flag

Snehové pusinky s citrónovým krémom

asi 30 ks
Jednoduché
45
Lahké a svieže s výrobkom Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pusinky vydržia dlho čerstvé, ak ich uchovávame na suchom a chladnom mieste. Stred zlepených pusiniek môžeme obaliť v mletých pražených mandliach alebo v krokante.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksbielok
350 gcukor
Na náplň
250 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
2 ksžltok
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu pusiniek v mise vo vodnom kúpeli vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme pusinky. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 180 - 240 minút

Elektrická rúra: 50 °C

Teplovzdušná rúra: 50 °C

2

Pusinky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme žĺtky, kôru a arómu a vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme do cukrárskeho vrecka a spájame vždy dve pusinky plochou stranou k sebe. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Pusinky vydržia dlho čerstvé, ak ich uchovávame na suchom a chladnom mieste. Stred zlepených pusiniek môžeme obaliť v mletých pražených mandliach alebo v krokante.