Flag

Snehové trubičky s citrónovým krémom

12 porcií
Jednoduché
55
Krehké, svieže, dokonale citrónové krémové trubičky s Trstinovým cukrom citrónovým Dr. Oetker, ktoré sa rozplývajú na jazyku.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na zjednodušenie receptu môžeme z lístkového cesta upiecť dva rovnaké pláty a natrieť ich citrónovým snehom. Ostrým nožom nakrájame na rovnaké rezy a pocukrujeme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gcesto lístkové
trochuvoda
1 ksvajce
Na krémovú náplň
3 ksbielok
240 gcukor
3 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie a trubičky na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1

Na prípravu krémových trubičiek cesto pomocou váľka vyvaľkáme na asi 3 mm plát. Pomocou ostrôžky ho nakrájame asi na 2 cm široké pásy. Pásy potrieme pomocou pierka vodou a navinieme od užšieho okraja k širšiemu na trubičky. Krémové trubičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme pomocou pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Ešte teplé snehové trubičky stiahneme z trubičiek od širšieho okraja k užšiemu a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise v horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme bielky s cukrom a trstinovými cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko a následne krémové trubičky. Krémové trubičky poprášime práškovým cukrom.

Náš tip

  • Na zjednodušenie receptu môžeme z lístkového cesta upiecť dva rovnaké pláty a natrieť ich citrónovým snehom. Ostrým nožom nakrájame na rovnaké rezy a pocukrujeme.