Flag

Špenátový quiche

asi 12 porcií
Jednoduché
105
Slaný koláč, ako stvorený pre brunche. Krehké cesto s použitím Sódy bikarbóny Dr. Oetker a bohatá a chutná náplň s ricottou a špenátom.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak nám zostalo trochu cesta, môžeme z neho formičkou povykrajovať rôzne ozdoby a pred pečením koláč ozdobiť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka celozrnná
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
80 mlolej
100 mlvoda studená
Na náplň
400 glistový špenát rozmrazený sekaný
2 strúčikycesnak rozotrený
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 zarovnané KLsoľ
1 zarovnaná KLkorenie čierne mleté
400 gricotta
100 gparmezán strúhaný
2 ksvajce
Na ozdobenie
3 ksvajce
6 kscherry rajčiny
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou a soľou. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a pritlačíme ho ku dnu aj k okrajom. Na niekoľkých miestach cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do rúry predpiecť.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na prípravu náplne vložíme do misy špenát. Pridáme cesnak, kôru, soľ, čierne korenie, ricottu, parmezán a vajcia a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na predpečený korpus. Lyžicou spravíme do náplne 3 jamky, do ktorých vyklopíme vajcia. Povrch dozdobíme paradajkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 55 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč môžeme podávať teplý aj studený.

Náš tip

  • Ak nám zostalo trochu cesta, môžeme z neho formičkou povykrajovať rôzne ozdoby a pred pečením koláč ozdobiť.