Flag

Studená marhuľová polievka

asi 4 porcie
Jednoduché
25
ovocné osvieženie
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžeme použiť aj marhule z kompótu alebo zameniť marhulový nektár za jablkovú šťavu. Výborné sú tiež v polievke aj hrozienka (povarené, aby napučali).
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
600 gmarhule tvrdé
375 mlbiele víno
375 mldžús marhuľový alebo nektár
30 gSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
80 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksškorica celá
citrónová šťava
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Marhule umyjeme, rozkrojíme, zbavíme kôstok a na chvíľu dáme do vriacej vody. Prudko zchladíme, stiahneme šupku a nakrájame na mesiačiky.

2

Biele víno zmiešame s marhulovým nektárom. Odeberieme 100 ml tekutiny, v ktorej dobre rozpustíme Solamyl. Do zvyšnej tekutiny pridáme cukor, vanilínový cukor a škoricu a dáme variť. Rozmiešaný Solamyl prilejeme do variacej sa zmesi. Pridáme marhule a za stáleho miešania necháme zhustnúť (asi 5 minút).

3

Polievku dochutíme citrónovou šťavou a necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Môžeme použiť aj marhule z kompótu alebo zameniť marhulový nektár za jablkovú šťavu. Výborné sú tiež v polievke aj hrozienka (povarené, aby napučali).