Flag

Šunkové rožteky

asi 32 ks
Stredne náročné
30
ku vínu aj ku šalátu
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 ksvajce
2 KLsoľ
40 gmaslo rozpustené
300 mlmlieko vlažné
Na náplň
150 gstrúhaný syr
200 gšunka narhubo nastrúhaná
2 KLkečup
soľ
mletá sladká paprika
pizza korenie
Na potretie
1 ksvajce rozšľahané
soľ
makové, sezamové a ľanové semienka
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Do misky dáme muku, droždie, vajce, soľ, prilejeme maslo a vlažné mlieko. Všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny misky. Cesto po povrchu posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Doba kysnutia je 60 - 90 minút.

2

Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčenej doske vymiesime 4 bochníčky. Každý bochníček vyvaľkáme na guľatú placku s priemerom asi 30 cm a krájadlom ju rozkrájame na 8 trojuholníkov (ako pizzu).

3

Príprava náplne

Všetky suroviny na náplň v mise zmiešame.

4

Na kratšiu stranu trojuholníkov dáme 1 polievkovú lyžicu náplne a cesto zavinieme do „rohlíčka“. Rohlíček položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným v vajcom, trošku posolíme, posypeme semienkami, makom a pečieme v predhriatej rúre. Takto upečené rohlíčky chutia najlepšie vlažné.

Doba pečenia: 30 - 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C