Flag

Suši s ovocím

asi 9 ks
Jednoduché
50
To musíte vyskúšať! Originálne sladké suši. Rýchla a jednoduchá príprava z Ryžovej kaše Chia Dr. Oetker a dochutené Vanilkovou pastou Dr. Oetker. Ideálne na romantickú večeru.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžeme použiť aj iné druhy ovocia, napr. mango, avokádo, ananás alebo žltý melón. Pre jednoduchšie zabalenie môžeme použiť trstenú podložku na suši. Pre výraznejšiu chuť môžeme ovocie marinovať v kokosovom alebo inom obľúbenom likéri.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
240 mlvoda horúca
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 govocie (maliny, kiwi, černice, čučoriedky)
2 baleniaRyžová kaša Chia Natural Dr. Oetker
Na obalenie
25 gkokos strúhaný
0,5 baleniaFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Na omáčku
1 baleniePoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
150 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
potravinárska fólia
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Ryžová kaša Chia Natural Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu suši pripravíme najskôr obe kaše s 240 ml horúcej vody podľa návodu na obale. Vmiešame vanilkovú pastu a necháme vychladnúť.

2

Na potravinársku fóliu nanesieme do tvaru obdĺžnika vychladnutú ryžovú kašu vo vrstve s hrúbkou asi 1 cm. Do stredu nanesieme očistené ovocie a zakryjeme fóliou. Utiahneme a odložíme asi na hodinu do chladničky. Potom odstraníme fóliu a ostrým nožom nakrájame na hranolčeky s hrúbkou asi 3 cm.

3

Na obalenie zafarbíme v miske kokos potravinárskou farbou a suši v ňom obalíme.

4

Na omáčku pripravíme polevu podľa návodu na obale. Smotanu v kastróliku zahrejeme pod bod varu, prilejeme polevu a premiešame.

Náš tip

  • Môžeme použiť aj iné druhy ovocia, napr. mango, avokádo, ananás alebo žltý melón. Pre jednoduchšie zabalenie môžeme použiť trstenú podložku na suši. Pre výraznejšiu chuť môžeme ovocie marinovať v kokosovom alebo inom obľúbenom likéri.