Flag

Svieži ovocný koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chcete vegánsky koláč, stačí nahradiť maslo vegánskym (použite kokosové alebo iné rastlinné).
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
150 gcukor trstinový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
120 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň a ozdobenie
500 gzmes lesného ovocia očisteného (červené ríbezle, maliny, čučoriedky)
3 balíčkyTrstinový cukor citrónový Dr. Oetker
50 gmaslo
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
koláčová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor citrónový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka.

2

Na dno vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme polovicu ovocia, zalejeme ho cestom a uhladíme. Na povrch nanesieme zvyšné ovocie, posypeme citrónovým cukrom a na plátky nakrájaným maslom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Náš tip

  • Ak chcete vegánsky koláč, stačí nahradiť maslo vegánskym (použite kokosové alebo iné rastlinné).