Flag

Sypaný jablkový koláč

asi 16 porcií
Jednoduché
40
Chutí výborne
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
6 ksjablká
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
50 ghrozienka
50 gorechy vlašské , môžeme použiť aj iné orechy podľa chuti
70 gmaslo rozpustené
Na cesto
180 gmúka hrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
180 gkrupica pšeničná
230 gcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne nastrúhame jablká aj so šupkou na hrubom strúhadle a zmiešame so škoricovým cukrom.

2

Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme krupičku a cukor.

3

Na dno vymastenej tortovej formy nasypeme polovicu cesta. Rozložíme nastrúhané jablká, posypeme hrozienkami a orechami. Nasypeme druhú polovicu cesta a povrch rovnomerne pokvapkáme rozpusteným maslom. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Upečený koláč prenesieme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.