SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Syrové tyčinky plnené mäsom

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

na večierok

18 ks

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Syrové tyčinky plnené mäsom

Na cesto:

500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
2 zarovnané KL soľ
1 zarovnané KL cukor
3 PL olej
250 ml voda (vlažná)

Na náplň:

100 g cherry rajčiny
250 g mleté mäso
1 vajce
125 g smotana kyslá
1 cibuľa červená (menšia)
polovica KL provensálske korenie
štipka soľ
štipka korenie čierne mleté

Na potretie:

2 PL mlieko
100 g strúhaný syr (napr. gouda)

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Na prípravu náplne rajčinky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misy. Pridáme mäso, vajce, kyslú smotanu, najemno nakrájanú cibuľu, korenie, soľ a čierne korenie a vareškou dôkladne premiešame.

3

Cesto rozdelíme na polovice a na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na pláty s rozmermi 30 x 40 cm. Z každého plátu nakrájame 9 obdĺžnikov (obr. 1).

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

4

Na spodnú tretinu každého obdĺžnika nanesieme náplň a zrolujeme (obr. 2). Tyčinky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme mliekom a posypeme syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

5

Tyčinky možno podávať teplé aj studené.

Nutričné hodnoty na recept Syrové tyčinky plnené mäsom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 657 kJ
157 kcal
829 kJ
198 kcal
Tuk 5.48 g 6.93 g
Sacharidy 20.91 g 26.47 g
Bielkoviny 6.76 g 8.55 g