Flag

Tekvicovo-jablkový perníkový závin

asi 12 porcie
Jednoduché
60
Voňavý jesenný závin s Perníkovým korením Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
500 gtekvica hokkaido
3jablka
100 gcukor
1 zarovnané KLperníkové korenie
2 PLmed tekutý
3 PLhrozienka
4 PLorechy vlašské nasekané
Na cesto
350 gcesto lístkové
Na potretie a posypanie
1 ksvajce rozšľahané
4 PLorechy vlašské nasekané
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
1

Na prípravu náplne tekvicu a jablká olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nahrubo nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do misy. Pridáme cukor, korenie, med, hrozienka a orechy a dôkladne premiešame. 

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Na plát nanesieme náplň, zavinieme a opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechami a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

4

Závin necháme vychladnúť.