SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Točená torta s jahodami

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Točená torta s jahodami

Na cesto:

4 ks bielok
4 ks žĺtok
190 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra šťava (z 1 citróna)
180 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
cukor práškový

Na náplň:

3 zarovnané PL džem jahodový
100 g lieskovo-orieškový krém (napr. Nutella)
1 balíček Zlatý klas bez varenia Dr. Oetker
500 ml mlieko
50 g cukor
250 g tvaroh polotučný

Na ozdobenie:

1 balenie Parížska šľahačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mlieko studené
300 g jahody čerstvé

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielka elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou a šťavou z citróna elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškou a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka.

2

Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 12 Minút

3

Upečený plát prenesieme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a aj s papierom, na ktorom sa plát piekol ho necháme vychladnúť. Potom stiahneme papier na pečenei a plát potrieme džemom a lieskovcovým krémom.

4

Na prípravu krému vyšľaháme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Zmiešame s tvarohom a krátko zašľaháme. Krém rovnomerne rozotrieme na plát.

5

Ostrým nožom narežeme plát na 6 cm široké pásy. Prvý pás opatrne zrolujeme a postavíme na stred tortového podnosu. Okolo stredu nalepujeme ostatné pásy. Okolo celej torty upevníme okraj tortovej formy a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

6

Na ozdobenie vyšľaháme parížsku šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Odstránime okraj tortovej formy a šľahačkou potrieme vrch aj boky torty. Jahody očistíme, nakrájame na plátky a ozdobíme vrch torty.

Nutričné hodnoty na recept Točená torta s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1101kJ
263kcal
657kJ
157kcal
Tuk 5.07g 3.02g
Uhľohydrát 47.84g 28.48g
Bielkoviny 7.30g 4.35g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.