Flag

Torta Obria jahoda 1

asi 10 porcií
Stredne náročné
70
originálna
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gcesto lístkové mrazené
150 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
20 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
150 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na náplň
120 gMarcipán Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
Na želé
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
40 gcukor
250 mlvoda
Na ozdobenie
asi 600 gjahody
30 gMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
papier na pečenie
valček na cesto
štetec alebo pierko
strúhadlo
elektrický ručný šľahač
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu marcipánovej náplne marcipán nahrubo nastrúhame na strúhadle. V kastróle zohrejeme smotanu na šľahanie a marcipán v nej za stáleho miešania pomaly rozpustíme. Marcipánovú náplň odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

2

Lístkové cesto necháme rozmrznúť podľa návodu na obale. Opatrne zmiešame v mise múku, droždie, cukor, vanilínový cukor, soľ, vlažnú smotanu a všetko premiešame ručne dohladka.

3

Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta štvorec (30 x 30 cm) a na jednu polovicu položíme dva pláty lístkového cesta. Druhou polovicou preklopíme a znovu vyvaľkáme do štvorca (30 x 30 cm).

4

Zvyšné dva pláty lístkového cesta položíme na vyvaľkaný štvorec, preložíme a opäť vyvaľkáme štvorec. Zakryjeme a necháme asi 15 minút kysnúť. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme do tvaru jahody, primerane k veľkosti plechu. Presahujúce kúsky cesta odkrojíme. Jahodu položíme na plech, vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Korpus s papierom na pečenie stiahneme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.

6

Marcipán rozpustený v smotane vyšľaháme so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha a rovnomerne nanesieme na korpus. Jahody opláchneme, očistíme a rozkrojíme na polovice. Reznou plochou smerom nadol ich naukladáme husto vedľa seba na marcipánovú náplň.

7

Želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a pomocou štetca alebo pierka natrieme na jahody. Na ozdobenie prepracujeme marcipán so zeleným potravinárskym farbivom, vytvarujeme okvetie jahody a položíme na hornú stranu jahody.