SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta Piñata

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

"Surprise cake" prináša neobvyklé vianočné prekvapenie. Jemný krém zo Zlatým klasom bez varenia Dr. Oetker a ľahký korpus. Pochutia si všetci!

asi 8 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta Piñata

Na cesto:

5 vajce
130 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
1 balenie Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas bez varenia Dr. Oetker
500 ml mlieko
60 g cukor
250 g mascarpone
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíček marshmallow cukríky mini
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

Na ozdobenie:

150 g kokos strúhaný
1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenie Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma 2x, Ø 18 cm
elektrický ručný šľahač
formička na vykrajovanie v tvare kruhu
formička na vykrajovanie v tvare snehovej vločky

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta na korpusy v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zafarbíme kakaom. Cesto nanesieme do vymastených a papierom na pečenie vyložených foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 35 Minút

2

Korpusy necháme vo forme vychladnúť, potom ich oba pozdĺžne rozrežeme.

3

Na prípravu náplne rozmiešame Zlatý klas bez varenia s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potom do zmesi krátko zašľaháme mascarpone a vanilkový extrakt.

4

Do jedného svetlého a jedného tmavého korpusu vykrojíme pomocou kolieska stred. Na podnos nanesieme nevykrojený tmavý korpus a potrieme ho časťou náplne. Priložíme svetlý vykrojený korpus a opäť potrieme náplňou. Na náplň nanesieme tmavý vykrojený korpus a časť náplne. Do stredu torty vložíme marshmallow a zlaté zdobenie. Priklopíme svetlým nevykrojeným korpusom a potrieme povrch a strany celej torty zvyšnou náplňou. Povrch a strany torty posypeme kokosom. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

5

Na ozdobenie vyvaľkáme fondán pomocou váľka na plát a pomocou formičky vykrajujeme snehové vločky. Do stredu každej vločky vtlačíme zlaté zdobenie. Vločky nanesieme na povrch a strany torty. Dozdobíme zlatým zdobením.

Namiesto mini marshmallow môžeme použiť aj klasické veľké penové cukríky, ktoré nakrájame na menšie kúsky.

Nutričné hodnoty na recept Torta Piñata

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2935kJ
701kcal
1089kJ
260kcal
Tuk 25.10g 9.30g
Uhľohydrát 89.68g 33.21g
Bielkoviny 11.91g 4.41g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.