Flag

Tradičné judášky

12 ks
Jednoduché
125
Veľkonočné pečivo rýchlo a ľahko pripravené z Buchiet Dr. Oetker sa zaručene vždy podarí.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Judášky môžeme podľa chuti potrieť medom alebo rozpusteným maslom. Judášky môžeme po vychladnutí posypať aj Vanilkovým cukrom Dr. Oetker zmiešaným s 1 zarovnanou PL práškového cukru
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
200 mlmlieko vlažné
150 gmaslo rozpustené a vychladnuté
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
50 ghrozienka
Na potretie a ozdobenie
1 ksvajce rozšľahané
50 gmandľové plátky
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme mlieko, maslo, arómu a hrozienka a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvoríme valčeky s dĺžkou asi 20 cm, ktoré vytvarujeme do špirály alebo rôznych iných tvarov. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom ich potrieme pomocou štetca alebo pierka vajcom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Judášky môžeme podľa chuti potrieť medom alebo rozpusteným maslom. Judášky môžeme po vychladnutí posypať aj Vanilkovým cukrom Dr. Oetker zmiešaným s 1 zarovnanou PL práškového cukru