Flag

Trasené Olé trojfarebné višňové rezy

asi 24 ks
Jednoduché
40
obľúbená kombinácia a rýchla príprava
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
120 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gmúka polohrubá
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker Dr.Oetker
Na náplň
680 gkompót višňový bez kôstok (hmotnosť po odkvapkaní)
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekCrème Olé aróma čokoláda Dr. Oetker Dr.Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker Dr.Oetker
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker Dr.Oetker
150 mlmlieko polotučné studené
50 gčokoláda horká strúhaná
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker Dr.Oetker
Picture - Crème Olé aróma čokoláda Dr. Oetker Dr.Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker Dr.Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker Dr.Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Korpus necháme na plechu vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vlejeme do uzatvárateľnej nádoby kompót aj so šťavou a smotanu. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Náplňou potrieme vychladnutý korpus. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale a opatrne ju rozotrieme na náplň. Ozdobíme strúhanou čokoládou. Odložíme asi na 1–2 hodiny do chladničky.