Flag

Trená mramorová bábovka

16 porcií
Jednoduché
20
klasická bábovka s prvotriednym Holandskym kakaom Dr.Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

Zloženie

Na cesto
5 ksžltok
200 gcukor práškový
2 PLvoda
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
300 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 mlolej
2 PLHolandské kakao Dr. Oetker
5 ksbielok
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtky s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a olej a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najnižšom stupni dohladka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Sneh zľahka vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 - 50 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

2

Po upečení necháme bábovku 15 min. odstáť vo forme, potom ju vyklopíme na servírovací tanier a necháme úplne vychladnúť. Poprášime práškovým cukrom a podávame.