Flag

Tvarohový koláč na plech

12 ks
Stredne náročné
40
s madľovými lupienkami
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gcukor
2 ksvajce
100 gmaslo
Na náplň
1 kgtvaroh nízkotučný
175 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksvajce
60 gSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
50 gmandle - plátky
Na ozdobenie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.

2

Mrveničku rovnomerne rozložíme na vymastený plech a polievkovou lyžicou pritlačíme k plechu.

3

Na prípravu náplne dobre premiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, vajcia a solamyl. Zo smotany ušľaháme pevnú šľahačku a pridáme ju do tvarohovej zmesi. Hmotu rozotrieme na mrveničkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátkami mandlí. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Plech postavíme na kuchynskú mriežku. Ešte horúci koláč posypeme škoricovým cukrom. Necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Do tvarohu môžeme podľa chuti pridať aj 100 g hrozienok.