SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vaječná tlačenka so špenátom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

na veľkonočnú tabuľu

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Vaječná tlačenka so špenátom

Na tlačenku:

20 g maslo
1 cibuľka jarná
3 - 4 strúčiky cesnak
3 balenia listový špenát (390 g) čerstvý
1 balíček Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
400 ml smotana na varenie
soľ
korenie čierne mleté
150 g syr tvarohový (typu cottage)
0.08 vajce (uvarené na tvrdo)

Ešte potrebujeme:

mikroténová fólia
forma srnčí chrbát (30 x 11 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu tlačenky osmažíme na masle nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Pridáme špenát a necháme krátko povariť.

2

Želatínu necháme napučať asi v 70 ml smotany na varenie počas asi 10 minút.

3

Zvyšnú smotanu necháme v kastróliku zahriať (nevaríme), pridáme napučanú želatínu a za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia želatíny.

4

Do ešte teplej smotanovo-želatínovej zmesi metličkou vmiešame tvarohový syr a dôkladne prešľaháme. Ochutíme soľou a korením. Ručne vmiešame špenátovú zmes.

5

Formu na srnčí chrbát vyložíme mikroténovou fóliou. Polovicu želatínovej zmesi nalejeme do formy. Na zmes položíme celé vajcia do radu vedľa seba a zalejeme ich zvyšnou želatínovou zmesou.

6

Tlačenku odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

7

Stuhnutú tlačenku vyklopíme z formy, odstránime mikroténovú fóliu a podávame s opečenými toastami alebo iným pečivom.

Nutričné hodnoty na recept Vaječná tlačenka so špenátom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 557kJ
133kcal
716kJ
171kcal
Tuk 11.31g 14.50g
Uhľohydrát 2.58g 3.31g
Bielkoviny 5.34g 6.85g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.