SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Valentínske marcipánové srdce

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Niečo sladké pre všetkých zamilovaných

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Valentínske marcipánové srdce

Na cesto:

1 balenie Muffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 vajce

Na náplň:

1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
3 zarovnané PL cukor
400 ml mlieko polotučné

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma v tvare srdca (Ø 22-24 cm)
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky (sú súčasťou balenia). Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne prerežeme.

3

Na náplň pripravíme puding s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu okamžite nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme aspoň na 2 hodiny stuhnúť.

4

Na ozdobenie marcipán najskôr zafarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty zafarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu zafarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánovej hmoty rozvaľkáme medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyvaľkáme a vykrojíme menšie srdiečka.

5

Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrchu.

Nutričné hodnoty na recept Valentínske marcipánové srdce

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 996 kJ
238 kcal
988 kJ
236 kcal
Tuk 13.01 g 12.88 g
Sacharidy 25.78 g 25.52 g
Bielkoviny 3.43 g 3.39 g