SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Valentínske marcipánové srdce

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Niečo sladké pre všetkých zamilovaných

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Valentínske marcipánové srdce

Na cesto:

1 balenie Muffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
110 ml voda
40 ml olej
1 vajce

Na náplň:

1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
3 zarovnané PL cukor
400 ml mlieko polotučné

Na ozdobenie:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma v tvare srdca (Ø 22-24 cm)
formička na vykrajovanie v tvare srdiečka

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky (sú súčasťou balenia). Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne prerežeme.

3

Na náplň pripravíme puding s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu okamžite nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme aspoň na 2 hodiny stuhnúť.

4

Na ozdobenie marcipán najskôr zafarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty zafarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu zafarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánovej hmoty rozvaľkáme medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyvaľkáme a vykrojíme menšie srdiečka.

5

Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrchu.

Nutričné hodnoty na recept Valentínske marcipánové srdce

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 996kJ
238kcal
988kJ
236kcal
Tuk 13.01g 12.88g
Uhľohydrát 25.78g 25.52g
Bielkoviny 3.43g 3.39g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.