SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilková zmrzlina s jahodami a čokoládou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Výborný dezert pre malých aj veľkých pripravíte jednoducho so Zmrzlinou s vanilkovou arómou Dr. Oetker. Jednoduchá príprava bez zmrzlinovača.

asi 4 porcie

jednoduchá príprava 10 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilková zmrzlina s jahodami a čokoládou

Prísady:

150 g jahody čerstvé alebo mrazené
100 g čokoláda mliečna s jogurtom a jahodami
1 balíček Zmrzlina vanilková aróma Dr. Oetker
150 ml mlieko plnotučné

Ešte potrebujeme:

4 ks poháre
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu zmrzliny očistíme jahody a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Mrazené jahody necháme rozmraziť a potom ich rozmixujeme. Polovicu čokolády nasekáme ostrým nožom na malé kúsky. Zvyšok čokolády nakrájame na prúžky a odložíme na ozdobenie.

2

Zmrzlinu vyšľaháme s mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Rozmixované jahody a kúsky čokolády zľahka vmiešame do zmrzliny tak, aby vzniklo mramorovanie. Zmrzlinu dáme do nádoby vhodnej do mrazničky a na 30 minút uložíme do chladničky. Potom minimálne na 5 hodín vložíme do mrazničky stuhnúť.

3

Pred podávaním necháme asi 10 minút stáť pri izbovej teplote. Potom rozdelíme do pohárov a dozdobíme čokoládou nakrájanou na prúžky.

Nutričné hodnoty na recept Vanilková zmrzlina s jahodami a čokoládou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 846kJ
202kcal
716kJ
171kcal
Tuk 11.01g 9.33g
Uhľohydrát 23.03g 19.51g
Bielkoviny 4.18g 3.54g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.