Flag

Vanilkové rožteky s vlašskými orechami

asi 100 ks
Jednoduché
75
Veľmi krehké tradičné vanilkové rožteky s Vanilkovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
100 gorechy vlašské mleté
štipkasoľ
80 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
200 gmaslo zmäknuté
Na obalenie
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
2 plechy na pečenie
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s orechami, soľou, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta 4 valčeky a každý nakrájame na 25 rovnakých kúskov. Z každého kúska vytvarujeme rožtek. Rožteky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 12 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Ešte horúce rožteky obalíme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť.