Flag

Vanilkové rožteky

asi 80 ks
Jednoduché
60
Vianočná klasika jedine s Vanilkovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
na špičku nožaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
130 gmandle lúpané mleté
130 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
3 ksžltok
200 gmaslo zmäknuté
Na obalenie
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
2 plechy na pečenie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, mandľami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta 4 valčeky a každý nakrájame na 20 rovnakých kúskov. Z každého kúska vytvarujeme rožtek. Rožteky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Ešte horúce rožteky obalíme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť.