SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánska Buddhova miska

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Farebná vitamínová bomba s Creme VEGA Dr. Oetker.

8 - 10 porcie

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánska Buddhova miska

Prísady:

125 g ryža zmes dlhozrmné a divoké
soľ
1 cícer v plechovke (hmotnosť po odkvapkání 265 g)
1 červená fazule (Kidney) v plechovke (hmotnosť po odkvapkání 250 g)
1 baby ananás
asi 100 g poľný šalát
1 ks avokádo
1 cibuľka jarná (1 viazanička)
100 g cvikla
1 polievková lyžica sezamové semienka
200 g karfiol
2 PL olej napr. olivový

Dressing:

2 balenia Creme VEGA Dr. Oetker
2 KL olej napr. olivový
4 KL agávový sirup
2 KL citrónová šťava
soľ
korenie čierne mleté

preparation

príprava

1

Príprava

Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Cícer a fazuľu necháme v sitku dobre odkvapkať. Ananás olúpeme, odstránime hlúbik, rozštvrtíme a dužinu nakrájame na tenké plátky. Poľný šalát preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Avokádo po dĺžke prekrojíme, jadro odstránime a po dĺžke nakrájame na plátky. Jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na tenké krúžky. Cviklu očistíme, nakrájame na tenké plátky a krátko blanšírujeme vo vriacej vode. Sezam opražíme na panvici s nepriľnavým povrchom bez tuku do zlatista. Karfiol očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici zohrejeme olej a plátky karfiolu v ňom z oboch strán opečieme do zlatista.

2

Úprava

Prísady na šalát, okrem sezamu, po jednom naaranžujeme do veľkej misy.

3

Dressing

Všetky prísady dobre premiešame a štedro dochutíme. Dressingom rovnomerne polejeme zeleninu.

4

Na dekoráciu posypeme sezamom.

Nutričné hodnoty na recept Vegánska Buddhova miska

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1302 kJ
311 kcal
473 kJ
113 kcal
Tuk 18.98 g 6.93 g
Sacharidy 27.79 g 10.14 g
Bielkoviny 5.63 g 2.05 g