Flag

Vegánska kokosovo-ananásová panna cotta

asi 2 - 3 porcie
Jednoduché
75
Letná kombinácia ala Piňa Colada s Tapioca pearls od Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady na bielu časť
200 mlkokosové mlieko
50 mlkompót ananásový šťava
0,5 baleniaTapioca Pearls Dr. Oetker
150 mlkompót ananásový šťava
0,5 baleniaVEGA Gél Dr. Oetker
Prísady na ovocnú časť
120 gananás z konzervy
2 zarovnané PLšťava z limetky
2 PLcukor trstinový
100 mlananásová šťava
0,25 baleniaVEGA Gél Dr. Oetker
Picture - Tapioca Pearls Dr. Oetker
1

Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Pripravíme si dve alebo tri nádobky, z ktorých budeme dezert po stuhnutí vyklápať. Môžeme zvoliť obyčajné hladké poháre. Vodu z perál zlejeme, v kastróliku rozmiešame kokosové mlieko s ananásovou šťavou a pridáme aj perličky. Pomaly, za občasného miešanie uvedieme do varu a ešte krátko povaríme, aby perly spriesvitneli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Občas premiešame. V inom kastróliku rozpustíme Vega gel v ananásovej šťave. Za občasného miešania privedieme do varu. Varíme minútu, potom odstavíme a metličkou opatrne vmiešame do kokosovej zmesi. Rozdelíme do pohárov vopred vypláchnutých studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.

2

Ananás rozmixujeme spolu s limetkovou šťavou a cukrom. V kastróliku rozmiešame Vega gel v ananásovej šťave, minútu povaríme a primiešame do ananásu. Poháre vyberieme z chladničky a na vrch rozdelíme ananásovú zmes. Dáme opäť chladiť na niekoľko hodín. Pred podávaním jemne uvoľníme nožom a vyklopíme na tanieriky.