SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánska kokosovo-ananásová panna cotta

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Letná kombinácia ala Piňa Colada s Tapioca pearls od Dr. Oetker.

asi 2 - 3 porcie

jednoduchá príprava 15 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánska kokosovo-ananásová panna cotta

Prísady na bielu časť:

200 ml kokosové mlieko
50 ml kompót ananásový šťava
0,5 balenia Tapioca Pearls Dr. Oetker
150 ml kompót ananásový šťava
0,5 balenia Creme VEGA Dr. Oetker

Prísady na ovocnú časť:

120 g ananás z konzervy
2 zarovnané PL šťava z limetky
2 PL cukor trstinový
100 ml ananásová šťava
0,25 balenia Creme VEGA Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Pripravíme si dve alebo tri nádobky, z ktorých budeme dezert po stuhnutí vyklápať. Môžeme zvoliť obyčajné hladké poháre. Vodu z perál zlejeme, v kastróliku rozmiešame kokosové mlieko s ananásovou šťavou a pridáme aj perličky. Pomaly, za občasného miešanie uvedieme do varu a ešte krátko povaríme, aby perly spriesvitneli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Občas premiešame. V inom kastróliku rozpustíme Vega gel v ananásovej šťave. Za občasného miešania privedieme do varu. Varíme minútu, potom odstavíme a metličkou opatrne vmiešame do kokosovej zmesi. Rozdelíme do pohárov vopred vypláchnutých studenou vodou. Dáme stuhnúť do chladničky.

2

Ananás rozmixujeme spolu s limetkovou šťavou a cukrom. V kastróliku rozmiešame Vega gel v ananásovej šťave, minútu povaríme a primiešame do ananásu. Poháre vyberieme z chladničky a na vrch rozdelíme ananásovú zmes. Dáme opäť chladiť na niekoľko hodín. Pred podávaním jemne uvoľníme nožom a vyklopíme na tanieriky. 

Nutričné hodnoty na recept Vegánska kokosovo-ananásová panna cotta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1871 kJ
447 kcal
456 kJ
109 kcal
Tuk 18.08 g 4.42 g
Sacharidy 40.85 g 9.99 g
Bielkoviny 2.80 g 0.68 g