SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočné bábätká

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

chutné

12 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Veľkonočné bábätká

Na cesto:

500 g múka hladká
1 balíček Droždie Dr. Oetker
štipka soľ
80 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 ml mlieko vlažné
100 g maslo rozpustené, alebo margarín
1 vajce
150 g hrozienka
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 vajce na potretie

Na ozdobenie:

12 vajce uvarené natvrdo a zafarbené

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
štetec

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, soľ, cukor a vanilínový cukor. Pridáme mlieko, maslo alebo margarín, vajce, hrozienka a všetko dôkladne ručne vypracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na steny nádoby. Marcipán nakrájame na kocky a zapracujeme do cesta. Povrch poprášime múkou, zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto na 45 až 60 minút vykysnúť.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na 24 rovnakých dielov, ktoré vyvaľkáme na valčeky dlhé 20 cm. Dva valčeky položíme vedľa seba. Valčeky v polovici dvakrát zapletieme, potom vytvoríme zo zapletenej časti oko tak, aby sa doň vošlo vajíčko. Na spodku získame 4 valčeky, z ktorých upletieme vrkoč. Takto upletieme aj zvyšné valčeky.

3

Upletené bábätká položíme na vymastený plech a necháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Bábätká potom potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do predhriatej rúry piecť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

4

Po vychladnutí vložíme do každého očka uvarené zafarbené vajce ako hlavičku bábätka.

Nutričné hodnoty na recept Veľkonočné bábätká

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1901 kJ
454 kcal
1059 kJ
253 kcal
Tuk 18.78 g 10.49 g
Sacharidy 55.65 g 31.09 g
Bielkoviny 15.57 g 8.70 g