Flag

Veľkonočné syrové zajačiky

2 plechy
Jednoduché
20
slané hravé pečenie
Zloženie
Príprava
Náš tip
Upečené zajačiky uchovávame v uzatvárateľnej nádobe, aby syr na nich neskôrnatel a pečivo zostalo mäkké.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
0,33 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
0,33 zarovnané KLsoľ  
125 gtvaroh polotučný
125 gmaslo zmäknuté
Na potretie
4 PLmlieko
100 gstrúhaný syr
Ešte potrebujeme
valček na cesto
formička na vykrajovanie zajačikov (alebo iné veľkonočné motívy)
plech na pečenie
papier na pečenie
štetec alebo pierko
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a soľ. Pridáme tvaroh, maslo a ručne vypracujeme hladké cesto.

2

Na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát s hrúbkou asi 3 mm. Vykrajujeme rôzne tvary a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou štetca alebo pierka ich potrieme mliekom, posypeme syrom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Náš tip

  • Upečené zajačiky uchovávame v uzatvárateľnej nádobe, aby syr na nich neskôrnatel a pečivo zostalo mäkké.