Flag

Veľkonočný zajac

12 porcií
Jednoduché
70
Veľkonočný zajac z kysnutého cesta na slávnostný stôl.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Štipka kardamómu zvýrazní chuť a dodá príjemnú aromatickú vôňu. Hodí sa tiež do perníkov alebo marmelád, v arabských krajinách sa pridáva aj do kávy alebo čaju.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
polovica KLkardamóm mletý
30 ghrozienka
250 mlmlieko vlažné
100 mlolej
1 ksvajce
Na potretie a ozdobenie
1 ksvajce
2hrozienka
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a kardamómom. Pridáme hrozienka, mlieko, olej a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto v mise poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste ho necháme asi 45 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri diely. Z jedného dielu vytvarujeme telo zajaca a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Druhý diel použijeme na hlavu, horné končatiny a ňufáčik. Z časti tretieho dielu vytvarujeme dolné končatiny a zo zvyšku vyvaľkáme asi 25 cm valčeky, ktoré zapletieme a použijeme na uši zajaca.

3

Zajaca potrieme pomocou štetca alebo mašlovačky rozšľahaným vajcom a na oči použijeme 2 hrozienka. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Náš tip

  • Štipka kardamómu zvýrazní chuť a dodá príjemnú aromatickú vôňu. Hodí sa tiež do perníkov alebo marmelád, v arabských krajinách sa pridáva aj do kávy alebo čaju.