Flag

Vianočná torta

asi 12 porcií
Náročné
120
Slávnostná torta so 4 náplňami a rafinovanou chuťou Vanilkového extraktu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
9 ksbielok
180 gcukor
štipkasoľ
220 gmaslo zmäknuté
70 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
9 ksžltok
250 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
120 gorechy vlašské mleté
Na prvú nápň
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gcukor práškový
kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na druhú náplň
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gcukor práškový
100 gmaliny
Na tretiu náplň
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gcukor práškový
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
20 gkokos strúhaný
2 PLdžem jahodový
Na štvrtú náplň
250 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
100 gcukor práškový
Na ozdobenie
50 gkokos strúhaný
maliny
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm) 2x
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta na korpusy v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka. Pridáme mak zmiešaný s orechmi a sneh a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na 2 polovice a nanesieme do vymastených a papierom na pečenie vyložených foriem a uhladíme. Postupne obe vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Korpusy necháme vo forme vychladnúť. Potom ich oba pozdĺžne rozrežeme.

3

Na prípravu všetkých náplní vyšľaháme vždy v mise mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Do prvej náplne zašľaháme kôru z pomaranča a pastu. Do druhej náplne zľahka primiešame maliny. Do tretej náplne zašľaháme extrakt, vmiešame kokos a džem. Štvrtú náplň necháme bez príchute.

4

Prvú časť korpusu potrieme prvou náplňou a zakryjeme druhou časťou korpusu. Potrieme druhou náplňou, opäť zakryjeme korpusom, ktorý na povrchu potrieme džemom. Nanesieme tretiu náplň, zakryjeme poslednou časťou korpusu a poslednou štvrtou náplňou potrieme povrch celej torty.

5

Povrch celej torty posypeme kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.