Flag

Višňový džem s marcipánom

asi 7 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Chutná špecialita nielen pre gurmánov. Tento skvelý džem si môžete pripraviť aj Vy s Gelfixom Klasik 1:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ideálny do lineckého pečiva.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kgvišne odkôstkované
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
šťava z ½ citróna
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
900 gcukor
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca ovocie, nastrúhaný marcipán a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme citrónovú kôru a šťavu. Pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme a obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Ideálny do lineckého pečiva.