Flag

Višňový veniec s mletými orechmi

12 porcií
Stredne náročné
30
Pečieme s láskou
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
30 gcukor
175 mlvoda vlažná
100 mlmlieko polotučné teplé
300 gmúka hladká
50 mlolej
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na náplň
100 gdžem višňový
100 gorechy vlašské nasekané
Na posypanie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame droždie, cukor, vodu a mlieko. Pridáme múku, olej, kôru a škoricový cukor a vypracujeme hladké a pružné cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Pracovnú plochu zľahka poprášime múkou a vyvaľkáme obdĺžnik 25 × 55 cm. V miske zmiešame džem s orechmi, natrieme na cesto a z dlhšej strany zrolujeme. Valček pozdĺžne rozkrojíme, obe polovice položíme vedľa seba reznou stranou od seba a na jednom konci ich spojíme. Veniec opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Prehadzujeme jeden pás cesta cez druhý, ako keby sme plietli vrkoč z dvoch prameňov. Na konci spojíme a vytvoríme veniec, oba konce stlačíme. Veniec potrieme mliekom a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Doba pečenia: 15 - 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C