Flag

Zákusok s ovsenými vločkami

asi 20 ks
Jednoduché
30
Ozajstný karamelový raj! Výrazná karamelová chuť vďaka Trstinovému cukru karamelovému Dr. Oetker. Príprava bez pečenia.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
80 gcukor trstinový
1 balíčekTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
100 gmaslo
250 govsené vločky
Na náplň
1 baleniemlieko kondenzované sladené
300 gčokoláda horká
50 gorechy vlašské nasekané
Na karamel
50 gcukor trstinový
5 PLvoda
1 PLmaslo
3 PLmlieko
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.

2

Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu.

3

Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.