Flag

Zamatový egrešovo-ríbezľový džem

asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Svieže raňajky so zaujímavou kombináciou ovocia s Pektínom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme mať džem hladký a bez zrniečok, prepasírujeme ho cez sitko.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
750 gegreše očistené
250 mldžús ríbezľový
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
500 gcukor
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca egreše a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme džús, kyselinu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Ak chceme mať džem hladký a bez zrniečok, prepasírujeme ho cez sitko.