Flag

Zapečená slivková delikatesa so slaninou

asi 6 porcií
Jednoduché
70
vynikajúce pohostenie
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 ganglická slanina
80 gslivky sušené bez kôstok
150 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
1,5 KLkorenie čierne mleté
100 gstrúhaný syr tvrdý
3 ksvajce
100 mlolej
125 mlmlieko
Ešte potrebujeme
teflónová panvica
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom
6 kspoháre teplovzdorné alebo na zaváranie (200 ml)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou.

2

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Poháre necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Pre vegetariánov je možné nahradiť slaninu cibuľkou.